...

Metoda Shichida si metoda Glenn Doman. Învatarea timpurie.

Familia joaca un rol deosebit de important in educatia copiilor. Parintii reprezinta modele demne de urmat pentru cei mici, de aceea este esential ca acestia sa aiba o conduita exemplara si sa respecte regulile de baza. Exista tehnici eficiente de educatie atent elaborate de specialisti, precum metoda Shichida si metoda Glenn Doman. prin implicarea parintilor.

Rolul parintilor in educatia copiilor - metoda Shichida si metoda Glenn Doman
Metoda Shichida si metoda Glenn Doman.Invatarea timpurie

Ce este Shichida?

Shichida reprezintă o metodă inovatoare de educație timpurie (0-6 ani) care se concentrează pe dezvoltarea armonioasă a abilităților native ale copiilor, ajutandu-i sa-si atinga potentialul maxim. Aceasta metoda educativa unica a fost perfectionata de-a lungul a peste 60 de ani de activitate, oferind rezultate dovedite. Descoperiti cum Shichida poate influenta în mod pozitiv dezvoltarea copilului dumneavoastra.

Descriere metoda Shichida

Metoda Shichida reprezintă o inovatoare abordare în educația timpurie a copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani, având ca obiectiv dezvoltarea armonioasă a abilităților innăscute ale micuților și deblocarea întregului lor potențial. Această metodă educațională revoluționară pune accentul pe stimularea ambelor emisfere cerebrale, aducându-le într-o colaborare sinergică, ceea ce conduce la performanțe de excepție. Cursurile Shichida se bazează pe o vastă gamă de materiale didactice originale și implica activ părinții în procesul de învățare, desfășurându-se în centre Shichida acreditate la nivel internațional. Descoperiți cum Metoda Shichida poate maximiza potențialul copilului dvs. într-un mod unic și eficient!

Educatia copiilor prin propriu exemplu

Exemplul dat de parinti este exemplul cel mai concludent pentru copii si are un rol covarsitor in educatia copiilor. Atunci cand impui anumite limite, explica celui mic care sunt consecintele logice daca regulile sunt incalcate. Aceste consecinte au rolul de a dezvolta simtul responsabilitatii la copii. 

Chiar daca incearca sa incalce regulile, nu uita ca regulile reprezinta parte integrata din procesul de educatie a copiilor. Fii un parinte responsabil si ofera-i copilului tau posibilitatea de a deveni un adult responsabil ca si tine prin propriul exemplu. 

Daca cel mic are parte de educatie, acesta va intelege care sunt valorile esentiale ce ii asigura succesul. Educatia timpurie a copilului se reflecta in dezvoltarea lui de mai tarziu. 

Cum invat copilul Metoda Shichida de acasa?                                                                                            Dacă doriți să învățați cum să aplicați Metoda Shichida în educația copilului dvs. în confortul propriei case, sunteți în locul potrivit. Acest articol vă va oferi informații esențiale despre cum puteți începe să folosiți eficient Metoda Shichida pentru a stimula dezvoltarea copilului dvs. Din tehnici practice până la sfaturi de implementare și resurse utile, vă vom ghida pas cu pas în procesul de învățare a acestei metode remarcabile. Nu ratați ocazia de a începe o călătorie educațională inovatoare alături de copilul dvs. și să transformați învățarea într-o experiență captivantă pentru amândoi.

Educatia copiilor in metoda Shichida

Un parinte responsabil se implica activ in procesul educational si isi doreste ca cel mic sa se comporte exemplar in orice context social. In general, copiii iau parte la diverse programe educationale inca de cand sunt foarte mici. Insa familia este cea care ii poate invata normele de conduita in acest scop ne vine metoda Shichida.

Inscrie-ti copilul la cursuri Shichida accesand site-ul online Shichida.ro pentru ca aici are posibilitatea sa invete lucruri practice intr-o maniera distractiva.

Cine a inventat metoda Shichida?

Makoto Shichida a fost un profesor foarte apreciat de limba engleza in Gotsu, Japonia. Pe tot parcursul perioadei de predare a descoperit faptul ca inca de la o varsta frageda copiii pot invata foarte rapid. Dupa 20 de ani in care a studiat intens dezvoltarea creierului și psihologia copiilor, a reusit sa descopere metoda Shichida, o metoda de educare a copiilor care ii poarta numele. 

Acesta a facut nenumarate cercetari si a avut un aport deosebit de important in studiul creierului uman. Fascinat de modul in care creierul asimileaza informatiile, profesorul Makoto Shichida a realizat studii aprofundate, obtinand un doctorat in educatia copiilor. A primit numeroase premii care i-au incununat cu succes cariera si l-au facut foarte apreciat la nivel mondial. 

Pentru a afla mai multe despre aceasta tehnica care a facut senzatie in toata lumea vizioneaza un trailer Shichida chiar aici.

Metoda Shichida – beneficii in educarea copiilor

Metoda Shichida ajuta la dezvoltarea copiilor, in timp ce parintii iau parte la curs impreuna cu cei mici. In acest fel, se consolideaza relatia copil-parinte iar parintii pot observa mult mai usor evolutia copiilor. 

Aceasta metoda de educare a copiilor isi pune amprenta in mod decisiv asupra dezvoltarii acestora inca din primele luni de viata si pana la varsta de 6 ani. Atentia la detalii si dezvoltarea increderii de sine sunt cele care fac diferenta. 

Pentru a vedea cum poti practica si acasa metoda Shichida vizioneaza urmatorul videoclip.

Metoda Shichida pentru dezvoltarea creierului-Compararea copiilor

În cartea sa, „Metoda japoneză Shichida pentru dezvoltarea creierului”, profesorul Makoto Shichida subliniază două aspecte majore pe care părinții ar trebui să le evite în creșterea și educația copiilor lor. Aceste aspecte pot avea un impact semnificativ asupra dezvoltării lor și pot afecta negativ învățarea.

1. Așteptări Nerealiste

Mulți părinți vin la Shichida cu preocupări legate de comportamentul copiilor lor în clasă. Se tem că micuții lor nu vor fi atenți, nu vor asculta, vor avea crize de furie sau nu se vor putea concentra. Aceste așteptări nerealiste referitoare la comportamentul copiilor sunt un mod în care părinții își pun presiune asupra copiilor.

De asemenea, așteptările exagerate legate de rezultatele școlare pot duce la stări de anxietate, frică și frustrare atât pentru părinți, cât și pentru copii. Aceste tipuri de așteptări pot inhiba învățarea și pot crea un mediu nesănătos.

2. Compararea Copiilor

Compararea copiilor cu alți copii poate duce la ignorarea nevoilor și calităților unice ale fiecărui micuț. Fiecare copil se dezvoltă într-un ritm propriu, iar faptul că un copil poate să facă anumite lucruri mai devreme sau mai târziu nu este o măsură a calității sau a potențialului său.

Este crucial să înțelegem că fiecare copil este unic și se dezvoltă în propriul său ritm. Compararea îi poate face pe copii să se simtă neglijați și poate crea o imagine negativă în mintea părinților.

În concluzie, așteptările nerealiste și compararea copiilor pot avea un impact negativ asupra educației și dezvoltării lor. Cel mai important lucru este să ne concentrăm pe sprijinirea dezvoltării lor într-un mediu plin de dragoste și să le oferim un echilibru între dezvoltarea emoțională, fizică, mentală și cognitivă.

Aceste sfaturi pot ajuta părinții să creeze un mediu sănătos și armonios pentru creșterea și educația copiilor lor.

Dezvoltarea emisferei drepte

Desigur, iată o versiune originală a paragrafului cu cuvinte cheie SEO pentru a atrage mai mulți utilizatori activi interesati de dezvoltarea emisferei drepte a copiilor:

„Doriți să dezvoltați capacitatea emisferei drepte a fiului dvs. și să îmbunătățiți procesul său de învățare?

Învățarea prin joacă este o metodă eficientă și potrivită pentru toate vârstele. Indiferent dacă copilul are 3 sau 13 ani, emisfera sa dreaptă poate fi activată prin activități pregătitoare cum ar fi meditația, respirația controlată și vizualizarea.

Cu ajutorul acestor tehnici, puteți crea o legătură puternică între dvs. și copilul dvs. și îl puteți ajuta să-și dezvolte imaginația și creativitatea. Indiferent dacă copilul învață limbi străine, muzică sau se implică în activități fizice, prioritizarea emisferei drepte poate îmbunătăți procesul de învățare.

Memorarea este, de asemenea, o componentă importantă a dezvoltării emisferei drepte. Folosind tehnici de recitare și repetiție rapidă, copilul dvs. poate ajunge la o „memorare perfectă„, îmbunătățind calitatea creierului său și capacitatea sa de a-și aminti informații. Învățarea rapidă și repetarea constantă pot schimba în mod semnificativ calitatea memorării.

Încurajăm activitățile care dezvoltă capacitatea emisferei drepte a copilului dvs. Prin exerciții de memorare și stimularea imaginației, veți contribui la dezvoltarea sa cognitivă și la îmbunătățirea procesului său de învățare.

Metoda Glenn Doman

Tinand cont de faptul ca primii ani de viata sunt absolut fabulosi in ceea ce priveste capacitatea copilului de a asimila informatiile, este ideal sa il supui mai multor tehnici de invatare si educatie.

Glenn Doman, in cariera sa de tanar kinetoterapeut, s-a implicat in nenumarate programe de tratament. Scopul a fost de a ajuta atat copiii cat si adultii care sufera de autism, paralizie cerebrala, epilepsie, dificultati de invatare si chiar retard mintal. 

Metoda Glenn Doman este un instrument foarte eficient in educarea si dezvoltarea copiilor iar programele in care sunt integrati cei mici ii ajuta sa isi formeze diferite abilitati timpurii. 

Parintii trebuie sa aplice aceasta metoda acasa pentru a trezi curiozitatea copiilor prin joc. Tehnica de invatare prin stimularea curiozitatii si expunerea unor cuvinte simple pe o perioada scurta de timp, fara sa intervina plictiseala, va avea intotdeauna rezultate pozitive. 

Carti despre metoda Doman

Daca esti interesat de educatia timpurie a copiilor citeste carti cu un real interes pentru ca acestea reprezinta o sursa de inspiratie pentru toti parintii. Procesul de invatare este foarte bine explicat in carte, astfel ca poti face adevarate minuni cu copiii tai daca te implici activ zi de zi. 

Cartile despre metoda Doman sunt foarte bine vandute peste tot in lume pentru ca acestea ajuta parintii sa isi ajute copiii cu nevoi speciale.

Poti opta pentru a cumpara o carte care te invata sa iti inveti copilul sa citeasca accesand site-ul online Edituradph.ro sau sa socoteasca accesand pagina de aici.

Metoda Glenn Doman – studii

Chiar si in cazul familiilor care aveau copii bolnavi mintal, Glenn Doman a reusit sa le dea speranta si le-a aratat ca nu e totul pierdut. Creierul uman surpinde prin capacitatea lui si raspunde metodei Doman daca este stimulat in  mod adecvat. 

Glenn Doman, impreuna cu sotia sa Katie, a realizat o serie de programe de tratament pentru pacienti cu scopul de a trata creierul, si nu simptomele.

In urma acestor tratamente s-a observat ca acestia au raspuns foarte bine si au avut un progres remarcabil. El si-a dat seama ca terapiile traditionale incercau sa trateze simptomele fara sa inlature cauza, ceea ce explica faptul ca nu erau deloc eficiente. 

Metoda Glenn Doman trezeste in copii curiozitatea de a invata tainele matematicii, de a citi si de a canta de la o varsta frageda.

Acceseaza site-ul online brillk kids.com pentru a-ti achizitiona o carte cu CD învățând copilul sa faca toate aceste activitati inca de cand este foarte mic.

Ce poti face pentru a contribui la educatia copiilor tai

Daca esti unul din parintii constienti de educatia copiilor si vrei sa faci ceva pentru a contribui la dezvoltarea armonioasa a acestora, iata cateva directii:

  • Implica-te activ in procesul de educare a copilului – Daca vrei ca cel mic sa isi formeze cat mai multe competente in primii 6 ani de viata, participa activ la procesul educational al copilului.
  • Apeleaza la specialisti – Tine cont si de alte aspecte care ajuta la formarea celui mic si preia ideile specialistilor pe care sa le aplici acasa impreuna cu copilul tau, pentru a obtine rezultate vizibile. 
  • Fii un bun exemplu pentru copilul tau – Mediul de acasa reprezinta principalele reguli de conduita, copiii fiind atrasi sa imite modelele parintilor. Daca parintii obisnuiesc sa se certe in casa, cei mici vor considera ca este un comportament absolut normal si vor prelua si ei acest obicei.
  • Urmareste si corecteaza comportamentul copilului in societate – Viata este o continua provocare chiar si pentru adulti, insa trebuie sa ai grija sa inveti copilul care este comportamentul adecvat in societate. Inca din primii ani de viata cel mic va prelua de la parinti modul in care acestia se comporta. Mai tarziu, mediile educationale vor confirma normele deprinse din familie si ii vor contura personalitatea. 

De ce este importanta educatia copiilor

Un comportament adecvat deriva dintr-o buna educatie, iar aceasta ii permite copilului sa aiba propriile sale experiente si sa inteleaga singur diferenta dintre bine si rau. Parintii au o responsabilitate majora in ceea ce priveste educatia copiilor. Un copil bine crescut este cel care are parte de educatie continua inca din primii ani de viata. 

Educatia primita in familie isi pune amprenta pe adolescentul de mai tarziu. Invatata copilul de mic sa fie respectuos, sa salute frumos, sa sustina o conversatie fara sa intrerupa interlocutorul. Bunele maniere se observa si din comportamentul care il are cu prietenii la joaca. 

Fiecare joc al copilariei reprezinta o experienta noua, care ii distreaza pe cei mici dar in acelasi timp ii pregateste pentru viata. Prin joc, copiii au ocazia de a invata si a testa comportamente corecte, pe care sa le implementeze mai tarziu in rolul de tanar adult. 

Toate tehnicile de educatie, precum metoda de educatie copii Glenn Doman sau metoda de educatie copii Shichida, se bazeaza pe joc, motiv pentru care merita sa afli mai multe despre acestea.

Educarea copiilor – metode adecvate pentru fiecare varsta

Fiecare varsta are un aport important in educarea copilului. Pe masura ce acesta creste, el va invata tot mai multe informatii noi care il vor ajuta sa inteleaga mai bine ce se intampla si sa se conformeze regulilor de baza. 

Copiii invata de la parinti normele sociale, astfel ca acestia le imita comportamentul social. Ca si parinte, fii mereu atent cum te comporti in anumite contexte. In caz contrar, s-ar putea sa fii surprins cand vezi ca cel mic are un comportament inadecvat, dar in care te regasesti chiar tu. 

Nu uita ca exista metode testate care dau rezultate extraordinare pentru fiecare varsta, precum metoda de educatie copii Shichida si metoda de educatie copii Glenn Doman.

Reguli de baza in educatia copiilor

Am vazut ca patintii joaca un rol important in educatia copiilor. Totodata, acestia trebuie sa ii invete pe cei mici regulile de baza.

Iata ce poti face in acest sens in calitate de parinte:

  • Deprinde-l cu regulile de politete – Invata-ti copilul sa ii respecte pe cei din jur daca vrea sa fie respectat, sa spuna „te rog”, „multumesc” si „cu placere”, daca vrea ca si ceilalti sa faca la fel, sa respecte aceste norme de conduita normala care ii contureaza personalitatea. Nerespectarea acestor reguli inseamna incalcarea drepturilor celorlalti. 
  • Invata-l sa respecte valorile si credintele celor din jur – Invata-ti copilul sa respecte credintele si valorile celor din jur. Copiii trebuie de asemenea sa inteleaga ca atunci cand folosesc anumite expresii ca: „imi pare rau” si „te rog”, acestia nu dau dovada de slabiciune ci arata ca au respect fata de cei din jur si isi pot recunoaste cu demnitate greselile. Daca parintii obisnuiesc sa spuna aceste cuvinte si cel mic o va face, in caz contrar va considera ca nu este un comportament demn de urmat. 
  • Deprinde-l cu bunele maniere la masa – Invata-ti copilul sa manance frumos la masa, folosind tacamurile. Chiar daca esti extrem de ocupat, fa-ti un obicei in a lua cina in familie si in a servi pranzul impreuna in week-end, pentru ca cel mic sa invete care sunt normele de conduita adecvate. 
  • Insufla-i respectul fata de cei din jur – Invata-ti copilul ca nu trebuie sa rada de altii indiferent de context, ci mai degraba trebuie sa fie tolerant. Daca jigneste, acesta nu face altceva decat sa arate ca este lipsit de respect si demnitate, ceea ce nu il pune deloc in valoare.
  • Stimuleaza-i simtul umorului de bun simt – Un copil vesel, care are spiritul umorului dezvoltat va intelege ca voia buna este cea care aduce bucurie in suflet, iar rasul jignitor poate deschide rani greu de vindecat.
  • Invata-l sa ii ajute pe cei din jur, daca poate – Un copil care incearca sa-l inteleaga pe cel de langa el si sa-l ajute la nevoie, este un copil care a invatat deja ca acest lucru face parte din latura umana. 

Educarea copiilor – un program non-stop pentru parintii responsabili

Nu este deloc usor sa cresti un copil bine educat, insa, toti parintii isi doresc sa reuseasca acest lucru. Cu toate acestea, nu este suficient doar sa iti doresti un lucru pentru ca el sa se indeplineasca, mai ales atunci cand este vorba despre procesul educational al unui copil care inseamna multa munca, rabdare si atentie continua. Trebuie sa te si implici si sa actionezi, iar in cazul educarii copiilor, procesul este non-stop si de durata.

Copilul trebuie urmarit indeaproape iar acolo unde este nevoie trebuie intervenit imediat cu sfaturi practice, care sa il ajute sa inteleaga despre ce este vorba. 

Daca nu reusesti sa iti educi copilul asa cum vrei, nu dispera. Invata si tu ca parinte ca fiecare esec te ridica si ca batalia nu este pierduta. Persevereaza sa ii arati ca lumea functioneaza pe baza unor reguli si ca nu este totul asa cum pare la suprafata. 

Motiveaza-l sa si doreasca sa stie mai mult si trezeste in el universul cunoasterii. Nimeni nu este perfect, insa pentru a ajunge acolo unde iti doresti, perseverenta este cheia. Nu uita ca exemplul personal are un rol decisiv iar cu siguranta, intr-un tarziu eforturile sustinute se vor reflecta in conduita copilului. 

Greseli pe care le poti evita ca parinte in educarea copiilor si cum poti actiona corespunzator

  • Pastreaza-ti calmul si nu fa greseli pe care cu greu le mai poti remedia. Procesul educational la care trebuie sa ia parte copilul acasa necesita efort si implica o multime de sacrificii din partea parintilor.  
  • In situatii dificile cand gasesti cel mai la indemana sa te folosesti de o minciuna nevinovata, gandeste-te de 2 ori inainte de a actiona. Specialistii sustin faptul ca minciuna te ajuta doar sa iesi cu fruntea sus dintr-un anumit context, insa nu ajuta cu nimic pe termen lung. Evita sa iti minti copilul, pentru ca mai tarziu acesta poate deveni un obicei. Nu minti pentru a constrange copilul sa faca cum vrei tu ci mai bine explica-i ce se intampla daca se comporta inadecvat. 
  • Este important sa ai o relatie de sinceritate cu cel mic si sa ii oferi explicatii logice pe intelesul lui. In acest fel, el va intelege treptat care este modul in care functioneaza lumea si isi va asuma resonsabilitatile, Daca relatia dintre parinte si copil se bazeaza pe incredere rezultatul final va fi intotdeauna unul pozitiv. 
  • Nu iti ameninta copilul, nu il pedepsi ci lasa-l sa inteleaga singur care sunt regulile ce trebuie respectate. Vorbeste calm si linistit pe intelesul copilului si nu te rasti la el, in ideea ca vorbele tale vor ajunge mai usor la el. 
  • Respecta si tu regulile pe care copiii le impun si nu uita ca modul in care tu te comporti se va reflecta in comportamentul celor mici.
  • Exemplul tau reprezinta cea mai buna metoda educativa, de care trebuie sa tii cont in calitate de parinte. Chiar daca uneori mai gresesti, incearca sa iti corectezi greselile din timp pentru a nu pune piedici in procesul educational al celui mic.
  • Implementeaza si tu metoda de educatie copii Glenn Doman si metoda de educatie copii Shichida pentru a da aripi copilului tau in procesul de dezvoltare, pentru ca de acesta depinde succesul lui in viata de adult.

Afla mai multe despre inteligenta emotionala la copii, dar si despre educatia Montessori pentru copii.

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.