...

Copil bun la toate materiile

Mentalitatea carentei educationale familiala este prioritara in perceperea si asumarea tuturor factorilor care influenteaza cresterea, dezvoltarea fizica si psihica a copilului.

Responsabilitatea ori educatia prin invatare, ascultare, percepere si stimulare a imaginatiei, este interpretata la inceput de catre copil sub forma unui desen si activitati practice.

Intelegerea exacta si precisa a emotionalului cat si a psihicului minorului, este strans legata de o crestere armonioasa si o sanatate psihica a individului.

De fiecare data ne cramponam de principii dupa care ne ghidam in viata si le aplicam.

Dar mai apoi, omitem cel mai important lucru, intelegerea educatiei copilului tinand cont de factori si stimuli externi cat si interni care deruteaza si deturneaza propria intelegere a copilului.

Mintea copilului este la nastere ca o coala de hartie alba.

Pana in apropierea varstei de 3 ani absoarbe ca un burete un nivel foarte mare de informatii pe care creierul le proceseaza si le transforma in reflexe conditionate si neconditionate.

Educatia familiala are o importanta deosebita in cresterea copilului tinand cont de abilitati si perspicacitatea copilului.

Parintii mergand pe premiza ca minorul trebuie sa copieze comportamentul parintilor, omit faptul ca creierul uman functioneza prin analogie si comparatie.

Copilul interpreteaza gesturile parintilor sub forma gesticulatiei, a mimicii (privire si infatisare) si a pantomimei (papusar la propriu) .

Cand nivelul de perceptie al parintilor este scazut, una din recomandarile specialistilor ar fi terapia prin joc, de aceea solutia sta chiar la indemana parintelui.

Astfel este recomandat sa ajutam copii prin inscrierea la cursuri educaționale precum metodele Shichida, Montessori, Soroban, Lego prin care le vor fi induse si stimulate abilitati si capabilitatile nedezvoltate pana atunci.

Prin astfel de metode si jocuri educationale, copilul va dobandi capabilitati descurcandu-se foarte bine la multe materii la scoala.

Iata cateva exemple de jocuri si metode educationale, care urmate cu o anumita frecventa, creeaza importante abilitati care odata stapanite prin practicarea acestora vor fi o baza in fundamentul formarii intelectuale:

Soroban

Lego

Puzzle

Cubul rubik


Asadar, prin modul individual sau colectiv in care gandim, putem fi catalogati cu sau fara deficiente sau lipsuri de gandire, creandu-se o confuzie care poate fi eronata in luarea unor decizii care ne poate afecta in viata.

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.